Automatická detekce grafoelementů ve spánkových signálech EEG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na spánkový signál EEG, především na vyhledávání spánkových grafoelementů a dále také na zpracování signálu, které této segmentaci předchází. Jsou zde nastíněny charakteristiky spánkových grafoelementů, metody detekce spánkových grafoelementů a problémy spjaté s jejich klasifikací. Principy dvou vybraných metod detekce k-komplexu jsou vysvětleny a zpracovány v prostředí MATLAB. Výsledky automatické detekce K-komplexů pomocí vybraných metod jsou srovnány s výsledky klasifikace dvou expertů.
This project is aimed at sleeping EEG signal, especially at searching of sleeping graphoelements and next at processing signal, witch this segmentation go before. Charakterization of sleeping graphoelements and problems with their classification are outlined here. Principle of two detection methods of k-komplex are explained and processed by Matlab with graphically representation of results. Results of automatic classification are compared with scoring of two experts.
Description
Citation
BALCAROVÁ, A. Automatická detekce grafoelementů ve spánkových signálech EEG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Münz, CSc. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO