Nové přístupy ve využití energie vodních vln

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tématem využití energie mořských vln. Popisuje především existující zařízení přeměňující tuto energii na elektřinu, jejich rozdělení a na jakém principu fungují. Práce také popisuje mořské vlny samotné. V další části autor popisuje a zpracovává modely vlastních navržených zařízení přeměňující energii mořských vln na elektrickou energii. Je provedena i patentová rešerše, zda vlastní navržená zařízení neexistují, nebo se nějakému zařízení příliš nepodobají.
Bachelor´s thesis deals with topic of utilization the energy of sea waves. Mainly describes existing devices transforming this energy into electricity, their division and on what principle they work. Thesis also contains description of sea waves. In the next part, the author designs and describes his own devices converting sea wave energy into electricity. If there is a similar device that is patented and exists author process a patent search to find out.
Description
Citation
NOVOTNÝ, V. Nové přístupy ve využití energie vodních vln [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma - Nové přístupy ve využití energie vodních vln. S posudkem vedoucího práce seznámil komisi Ing. Radil a posudkem oponenta Ing. Varmuža. Student odpověděl na dotaz oponenta. Další dotaz položil doc. Rusek vznesl dotaz – Proč jste použil pro popis vlny rovnice hyperbolický tangens, když jste popsal mořské vlny sinusovým průběhem? Student se odkázal na literaturu. Doc. Drápela poukazuje na nevýhodu bakalářské práce, která je uložena převážně v myšlenkách bez technických informací, které by zvýšily její hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO