Vlastnosti spínaných DC/DC měničů pro automobilové LED aplikace. Parametry vhodných výkonových MOSFETů, možnosti zatlumení, vliv na chování obvodů.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem bakalářské práce je úvod k využití nových prostředků pro osvětlení automobilů, zejména pak osvětlení pomocí LED. Tato práce bude zaměřena právě na systém LED osvětlení a jejich zapojení a spínacích obvodů. Dále bude práce věnovaná LED budičům pomocí MOSFETů, jejich parametrům a vlivům na jejich obvody. V práci bude také popis samotného měření daných obvodů s rozborem měření i jeho výsledků. Práce necílí na technické detaily, ale těžiště je ve zvládnutí jazyka při obecnějším popisu principů a postupu měření.
The main topic of this bachelor thesis is an introduction to the usage of a new device for automotive lights, mainly LED lights. The thesis is focused on the usage of LED lights, their circuits and drivers. Furthermore, the thesis is aimed at power MOSFETs suitable for LED drivers, their parameters and their effect on the circuits. In the thesis will be included also a description of the measurement of given circuits with following comments on the output as well as the comment on the measurement itself. The goal of the thesis is not in technical details, but it is in a usage of English language used for more general description of principles and measurement processes.
Description
Citation
LANGER, L. Vlastnosti spínaných DC/DC měničů pro automobilové LED aplikace. Parametry vhodných výkonových MOSFETů, možnosti zatlumení, vliv na chování obvodů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D. (místopředseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (člen) PaedDr. Alena Baumgartnerová (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student prezentoval práci s chybami ve výslovnosti a gramatice Vedoucí i oponent doporučili práci k obhajobě, vedoucí se známkou B, oponent se známkou C. Student zodpověděl otázky velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO