Návrh vývoje webových aplikací s automatickým vytvářením databázového schématu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce navrhuje a implementuje mezivrstvu pro backend i frontend část webové aplikace, spolu s uživatelským rozhraním pro výstupy analýzy a správu. Tato vrstva byla navržena na základě analýzy několik existujících řešení, v různých jazycích a prostředích, a implementována s použitím databází MongoDB a PostgreSQL, v jazyce PHP na straně serveru a JavaScriptu na straně klienta. Poskytuje okamžitě použitelnou flexibilní persistenci přímo ve frontendu, s analýzou, zpětnou vazbou a možnosti převodu do PostgreSQL databáze při zachování stejného API umožňující plynulý přechod.
This thesis designs and implements an intermediary layer on both the backend and the frontend part of a web application, together with a user interface used to show analysis outputs and to manage the data. This layer was designed based on analysis of several existing solutions, in various languages and environments, and implemented using MongoDB and PostgreSQL databases, written in PHP on the server side and in JavaScript on the client side. It offers an immediately usable flexible persistence layer directly in the frontend, with analysis, feedback and an option to convert collections to PostgreSQL while keeping the same API, enabling a fluent transition.
Description
Citation
PROCHOCKÁ, K. Návrh vývoje webových aplikací s automatickým vytvářením databázového schématu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
Otázky vedoucího práce - odpovězeno. Otázky oponenta práce - odpovězeno. Ing. Doubravský Jaké jsou důvody pro volbu Mongo databáze. Odpovězeno doc. Půža Ve kterých oblastech bylo potřeba rozšít znalosti získané ve škole? Odpovězeno Ing. Smolíková Dalo by se předejít situaci, kdy zákazníci v průběhu času mění svou představu o řešení? Jsou případně zákazníci ochotní zaplatit změny? Dalo by se to ošetřit smluvně? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO