Modelování finančních zdrojů spojených s pořízením vybrané investice při respektování času

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Investování peněžních prostředků do bydlení je pro většinu lidí v životě tou objemově nejrozsáhlejší investicí, a proto je důležité jednotlivé finanční kroky vhodně promyslet, aby byla zajištěna plynulá schopnost splácet závazky a bez nežádoucích zatížení dalšími poplatky. Vzhledem ke stále se zvyšujícím tržním hodnotám nemovitostí roste stále obliba investovat právě do bydlení. Problematika věci je v tom, že reálné mzdy se stále snižují, přestože průměrná mzda v meziročních srovnáních má nárůst, a tak je pro většinu lidí velkým problémem hypoteční úvěr vůbec získat. Většina mladých nemá jistou práci, jsou zaměstnávaní zejména na dobu určitou nebo jsou jejich mzdy příliš nízké, a proto obvykle tito klienty představují pro bankovní instituce velké riziko v platební neschopnosti, a tak je pro ně těžké dosáhnout právě na hypoteční úvěr. Tato diplomová práce modeluje finanční prostředky tak, aby byly vynaloženy účelně, efektivně a byl dosažen výnos z nákupu nemovitosti.
Investing finances into housing is for most people in their life one of the volume largest investment and therefore it is important to rethink these individual financial steps properly, to ensure the continued ability to repay obligations and without unwanted load additional charges. With the rising market values of real estate is also rising popularity of invest in housing. Some problemes are reducing real wages, although the average wage increase in annual comparison, and so it is for most people the biggest problem ever to get a mortgage loan. More of young people haven't confident their job, they are temporary employment or their wages are to low a this people represent a high risk for banks to become insolvent and it is really hard to get a mortgage loan for young people. This master´s thesis is modelling some finances very usefully, effective and reaching the proceeds from the purchase of real estate.
Description
Citation
ROUDNÁ, V. Modelování finančních zdrojů spojených s pořízením vybrané investice při respektování času [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO