Filtr na bázi SIW pracující v polovičním módu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaobírá návrhem pásmové propusti integrované v substrátu pracující v polovičním módu (HMSIW). Tato pásmová propust je navrţena jako symetrická, se čtvrtvlnnými rezonátory spojenými admitančními a impedančními invertory. Následná simulace navrţené struktury pak vykazuje nízké ztráty a dobré přenosové vlastnosti, kompaktní rozměry a také vysokou hodnotu činitele jakosti. U numerického modelu dochází k dobré shodě šířky pásma a přenosem mezi simulací a vlastním měřením.
This bachelor’s thesis presents the design of a half mode substrate integrated waveguide band-pass filter by quarter wavelength resonators. This filter is design symestric with quarter resonators are coupled by impedance and admittance inverters. Simulated results shows the HMSIW filter is good performance of low insertion loss, hight quality factor and compact size. In numerical model is good agreement of bandwidth and transmission between simulation and measurement.
Description
Citation
JACKOVIČ, P. Filtr na bázi SIW pracující v polovičním módu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Hozman, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO