Analýza rizik navrhování staveb s ohledem na vybrané materiálové charakteristiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá ověřením fyzikálně mechanických charakteristik ztvrdlého betonu, a to především pevností betonu v tlaku, statických i dynamických modulů pružnosti. Náplní práce je provedení řady laboratorních analýz na konstrukčních betonech a vyhodnocení, zda výsledky zkoušek odpovídají požadavkům, které jsou uvedeny v Evropských normách pro navrhování staveb. Dále práce zahrnuje vybrané techniky pro posuzování rizik (FMEA, Paretův diagram, Ishikawův diagram) a jejich aplikaci na vybraný proces – zkoušení betonu. Součástí práce je pak také statické porovnání měřených charakteristik a zvážení rizik spojená s proměnlivostí sledovaných veličin.
This thesis focuses on the verification of physical and mechanical characteristics of hardened concrete, especially concrete compressive strength, static and dynamic modulus of elasticity. The job description is to perform a series of laboratory analyzes for structural concrete and evaluate the test results meet requirements that are specified in the European standards for designing buildings. The work also includes selected techniques for risk assessment (FMEA, Pareto diagram, Ishikawa diagram) and their application to selected process. Part of the work is also a static comparison of measured characteristics and consideration of the risks associated with variations in the monitored quantities.
Description
Citation
JIRÁSKOVÁ, I. Analýza rizik navrhování staveb s ohledem na vybrané materiálové charakteristiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO