Návrh rozvodny nízkého napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo navrhnout prvky rozvodny nízkého napětí včetně jednotlivých rozváděčů. Základ tvoří schéma, které není provedené podle českých norem. Bezpečnost návrhu je zajištěna výpočtem reakcí na poruchové stavy. Přístroje jsou dimenzované ve výpočtovém programu, který obvody testuje na normální i poruchové stavy a zkratové proudy. Návrh je proveden s prvky od firmy EATON. Schéma zapojení je rozdělné na silové a ovládací obvody. Obvod je testován na různé typy zátěží. Dále je navrhnut rozváděčový systém včetně doplňků a příslušenství. Z celého projektu je zpracovaná technická dokumentace.
low-voltage switchgear, dimensioning, protection, xSpider, E-confing, AutoCAD
Description
Citation
HALBICH, A. Návrh rozvodny nízkého napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma: Návrh rozvodny nízkého napětí. Student odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce. Na doplňující otázku profesora Ruseka, zabývající se rozdílem jednotky permeability a permeability vakua, student váhal, ale nakonec odpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO