Systém odměňování v podniku a návrh jeho změny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce zkoumá současný stav systému odměňování ve vybraném podniku AT Weldsteel, s. r. o. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy motivace a systému odměňování a hodnocení zaměstnanců. V praktické části je zkoumán současný stav ve společnosti a provedeno je dotazníkové šetření. Pro objektivnější posouzení situace je provedeno i výzkumné šetření u zaměstnavatele i zaměstnanců na nejdůležitější oblast – motivace. Závěrečná část práce obsahuje návrh na zlepšení a celkové ekonomické zhodnocení.
This thesis examines the current state of the remuneration system in the selected company AT Weldsteel Ltd. The theoretical part defines the basic terms of motivation and remuneration system and evaluation of employees. The practical part is concerned with the present state of the company and include a questionnaire survey. For a more objective assessment of the situation is made even a research among employers and employees in the most important area - motivation. The final part contains a suggestion for improvement and the overall economic evaluation.
Description
Citation
PROCHÁZKOVÁ, K. Systém odměňování v podniku a návrh jeho změny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Němcová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
1. Otázka vedoucího práce - zodpovězeno 2. Otázka oponenta práce - zodpovězeno 3. Veselý, CSc. - Jaká je průměrná mzda? Myslíte si, že je dostatečná? Popularita benefitů. - zodpovězeno 4. doc.Mikulec - Podíl pracovníků. Změny v organizační struktuře - co změna přinesla? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO