Vývoj generátoru kódu PLC pro bloky faceplate pro S7-1200, S7-1500, S7-300/400

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření nástroje pro generování PLC kódu v závislosti na zadaných datech. Generátor pracuje s programovými funkčními bloky, které jsou přidělené jednotlivým objektům faceplate z knihovny firmy COMPAS Automatizace, spol. s.r.o. Z vygenerovaného kódu se vytvoří zdrojový soubor, ze kterého vzniknou programové bloky v programu TIA Portal V13.
The main goal of this bachelor’s thesis was creating a tool for generating PLC code according to entered data. Generator works with function blocks that are assigned to each faceplate object from faceplate library provided by COMPAS Automatizace, spol s.r.o. Source file is created from generated code and program blocks in program TIA Portal V13 are created from this source file.
Description
Citation
KŘÍŽ, P. Vývoj generátoru kódu PLC pro bloky faceplate pro S7-1200, S7-1500, S7-300/400 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO