Multi-master komunikace na dlouhých vzdálenostech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá teoretickým rozborem používaných sériových sběrnic a porovnáním jejich vlastností, zejména pak pro použití na středních vzdálenostech. Dále pak uvažuje možnost rozšíření sběrnice I2C o speciální obvody, které zajistí komunikaci na větší vzdálenosti. V další části je uveden návrh měřícího programu pro sběr a vyhodnocení naměřených dat. Následuje samotné měření a vyhodnocení parametrů signálu na sběrnici za různých podmínek.
This bachelor project deals with a theoretical analysis of employed serial buses and a comparison of their qualities especially with regards to a medium-range distance. Also, it considers the possibility to extend I2C-bus by special circuits, which guarantee communication for longer distance. Next deals with measuring draft program for the collection and evaluation of measurement data. Following measurement itself and evaluation parameters of signal on the bus under different conditions.
Description
Citation
HEDVÍČEK, M. Multi-master komunikace na dlouhých vzdálenostech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO