Identifikace podobných řešení při stochastické simulaci v oblasti odpadového hospodářství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou svozu směsného komunálního odpadu od producentů na skládku nebo do místa energetického využití. V úvodu se zaměřuje na legislativu odpadu a~jeho silniční přepravu po Evropě. Shromažďuje data potřebná pro výpočet svozových dopravních úloh v nástroji NERUDA. V druhé části se práce věnuje shlukové analýze. Zabývá se problematikou odlišných přístupů ve shlukové analýze. Zjištěné poznatky se v závěrečných kapitolách aplikují na svozovou úlohu. Shlukování probíhá na základě různých hledisek. Výsledky se vizualizují pomocí programu ArcGIS.
The Master’s thesis deals with the issue of collecting mixed municipal waste from producers to a~waste-to-energy or landfills. The initial chapters are aimed to waste legislation and transportation of the waste by road freight transport across Europe. The objective is to collect the data, that are required for calculation in tool NERUDA. The next part describes the cluster analysis and different approaches in it. The selected methods of cluster analysis are apllied to the logistic task in the final chapters. The cluster analysis is considered from different aspects. The results are visualized using the software ArcGIS.
Description
Citation
GAL, P. Identifikace podobných řešení při stochastické simulaci v oblasti odpadového hospodářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Bébar, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Odstrčil, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Jícha, CSc. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen) Ing. Radim Puchýř, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
1. Student představil svou DP: - motivace - SW nástroje NERUDA a PIGEON - sběr dat - shluková analýza - závěr 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k DP: - Bébar: Je možné Váš model použít k ověření vhodnosti umístění spalovny odpadů do menšího regionu než o rozloze 21000 km2, které používáte? Existuje dostatek vstupních dat, která jsou nutná pro modely? - Jícha: Které veličiny generujete metodou Monte Carlo? Z čeho se skládá skládkový plyn? - Vincour: Komu budou sloužit výsledky vašich modelů? - Puchýř: Zohledňuje Váš model, že svozové trasy jsou různě zpoplatněny? 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO