Přínosy age managementu pro podnik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Zedníčková, G. Přínosy age managementu pro podnik. Diplomová práce. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2015. Diplomová práce se zabývá zhodnocením úrovně řízení v oblasti lidských zdrojů s ohledem na věk zaměstnanců ve společnosti OHL ŽS, a.s. Zabývá se analýzou současného stavu organizace a jejího okolí ve vztahu k vybrané skupině pracovníků (50+). Je zhodnoceno vnější a vnitřní prostředí stavební společnosti a přístup firemní strategie v oblasti age managementu. Je proveden výzkum formou dotazníkového šetření mezi zaměstnanci. Pomocí získaných poznatků a výsledků analýz je provedeno celkové zhodnocení úrovně age managementu v organizaci a následně jsou navrhnuta řešení a doporučeny případné změny. Cílem práce je návrh opatření vedoucích k posílení úrovně age managementu v této společnosti.
Zedníčková, G. The Impacts of Age Management for a Company. Diploma Thesis . Brno: Brno University of Technology, 2015. Diploma Thesis evaluates levels of management in the OHL ZS, a.s. company with respect to their employees´ age and abilities. It analyzes the current state of the organization and its environment in relation to a selected group of workers (50+). External and internal environment of the construction company and access of its strategy is evaluated in the area of Age Management. Research is performed through a questionnaire survey among employees. On the basis of learned and analyzed information the overall evaluation of the state of AM in the organization is brought to effect and then a solution is suggested and some possible changes are recommended. The aim is to propose possible measures to strengthen the level of Age Management in this company.
Description
Citation
ZEDNÍČKOVÁ, G. Přínosy age managementu pro podnik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (předseda) Ing. Markéta Draxlová (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Otázky oponenta – odpovězeno Ing. Draxlová: Jak jste šířila dotazník? - odpovězeno Ing. Kruntorádová: Využívá firma zaměstnance 50+ pro mentoring mladších zaměstnanců? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO