Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem diplomové práce „Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení“ je v první části stručná charakteristika společnosti Teplárny Brno, a.s. a zhodnocení současného stavu firmy. Druhá část se zabývá teoretickými východisky, která jsou dále využita v třetí části k analýze finančního zdraví společnosti podle zvolených ukazatelů a metod finanční analýzy v letech 2009-2013. Z výsledků finanční analýzy se ve čtvrté části definují vhodné návrhy na zlepšení současné hospodářské situace podniku.
This master’s thesis deals with „Evaluation of financial situation of a company and proposals to its improvement. The first part consists a brief description of the company Teplárny Brno, a.s. and current evaluation of the company. The second part describes theoretical resources, which are further used in the third part of the analysis of financial company health according to specific indicators and methods of financial analysis in 2009-2013. The results of the financial analysis in the fourth part define appropriate proposals to improve the current economic situation.
Description
Citation
HRBÁČKOVÁ, J. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
Prof. Dr. Ing. Drahomíra Pavelková (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jiří Klíma (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
otázka oponenta práce - odpovězeno Ing. Klíma: Z čeho jsou tvořeny fondy? - odpovězeno Ing. Klíma: Má podnik sociální program pro své zaměstnance, pro zvýšení motivace? - odpovězeno Ing. Klíma: V práci navrhujete, že by podnik měl zřídit kulturní program. Je v práci zmíněn aktuální stav zaměstnaneckých benefitů? - odpovězeno prof. Pavelková: Co je myšleno větou: "Negativní výsledky jsou způsobené převážně oborem"? - odpovězeno prof. Pavelková: Rentabilita tržeb a vlastního kapitálu je srovnatelná s oborem? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO