Čtyřválcový řadový vznětový motor s excentrickým klikovým mechanismem pro užitková vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je vyhodnocení vlivu excentricity klikového mechanismu na síly působící mezi pístem a vložkou válce pro zadaný klikový mechanismu. Následně je vyšetřen vliv excentricity na vyvážení klikového mechanismu a pro zvolenou hodnotu excentricity provedeno vyvážení. Pro ověření konstrukce byla provedena pevnostní kontrola klikového hřídele se zahrnutím torzních kmitů.
The purpose of this thesis is to evaluate the influence of eccentricity of crank mechanism to the force between the piston and the cylinder liner for appointed crank mechanism. Furthermore the influence of eccentricity to balancing crankshaft is verified and for selected value of eccentricity is realized balance. For the construction check was realized stress analysis of crank mechanism included torsion vibration.
Description
Citation
DUCHEČEK, M. Čtyřválcový řadový vznětový motor s excentrickým klikovým mechanismem pro užitková vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentnom posudku: - spôsob výpočtu ztrátového výkonu. - Vysvetlenie preklepu a vzťažnej hodnoty voči výpočtu relatívneho zlepšenia ztrátového výkonu. - Rešerše je zameraná na inú koncepciu motoru, ako je cieľ práce. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli:
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO