Analýza vlivu lokality a technického stavu na výši obvyklé ceny původní zemědělské usedlosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce s názvem „Analýza vlivu lokality a technického stavu na výši obvyklé ceny původní zemědělské usedlosti“ je posouzení do jaké míry se různá lokalita a technický stav promítne do jednotkových cen vybraných nemovitostí. Dalším úkolem bylo zjistit, jak odlišný je přístup k oceňování rodinných domů a oceňování původních zemědělských usedlostí. V praktické části je řešeno, jak postupovat při zjištění ceny nákladovým a porovnávacím způsobem dle platného oceňovacího předpisu č. 151/1997 Sb., včetně pozemků, které se stavbami tvoří jeden funkční celek. Zjištěn je také odhad tržní ceny metodou přímého porovnání, na základě vytvořené databáze nabídkových cen srovnatelných objektů. Pro účel této práce bylo vybráno pět nemovitostí, z nichž tři byly definovány jako původní zemědělské usedlosti a zbývající dvě jako rodinný dům. V závěru diplomové práce je provedeno srovnání jednotkových cen u jednotlivých metod a následně srovnání zjištěných cen v závislosti na lokalitě a technickém stavu.
The main aim of my diploma thesis „The analysis of influence location and technical condition on the market value of the original farmstead“ is to judge how much are different location and technical condition projected to the unit price selected realities. Next task had to find the differences between valution the family houses and valution the original farmstead. The analytical part contains process for identificate price of the cost´s and comparative method by valid valuation regulation no. 151/1997 Sb. including lands which are formed one functional unit. It also found estimate of market value by direkt comaparison´s method based on database of bid prices of comparable objels. In this thesis are choosen five realities, free of these are defined as originál farmstead and two remaining are family houses. In the last part is carried comparison of unit price at single methods and comparison identificate price addicted on location and technical condition.
Description
Citation
TOMKOVÁ, P. Analýza vlivu lokality a technického stavu na výši obvyklé ceny původní zemědělské usedlosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO