Robotizované pracoviště pro plnění meziproduktu „Valve cartridge“ silikonem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem robotizovaného technologického pracoviště (RTP) pro část výroby produktu „Valve cartridge“ zaměřené na silikonování ve firmě IMI Precision Engineering s.r.o.. V úvodní části je zhodnoceno současné pracoviště a analyzován současný stav průmyslových robotů a robotizovaných pracovišť. V hlavní části práce jsou navrhnuty dvě řešení pro robotizaci pracoviště, s ohledem na zadané parametry, a poté je pomocí metody multikriteriálního hodnocení vybrán finální návrh. Pro vybranou variantu RTP je vytvořena projektová dokumentace včetně pracovního cyklu manipulace, blokového schéma řízení RTP. Součástí práce je i výpočet ekonomické návratnosti investic. V závěru je pojednáno o ergonomii a bezpečnosti pracoviště a zhodnoceny rizika komponent robotizovaného technologického pracoviště. V celém průběhu vypracování této práce je brán ohled na požadavky technologů a inženýrů kvality dané firmy na výsledné řešení.
This diploma thesis is focused on robotized technological workstation (RTW) for production of “Valve cartridge” product. The production workstation, studied in the diploma thesis, is located at IMI Precision Engineering company and is focused on silicon filling. In the introduction a present workstation is evaluated and a present status of industrial robots and robotized workstation is analyzed. In main part of the thesis two solutions for robotic automation are designed, with respect of assigned parameters. The final solution is chosen by method of multicriteria decisional analysis. Project documentation is created for chosen variant including manipulation work cycle and block diagram of RTW control. The thesis includes calculation of capital return. At the final part of the thesis ergonomics and safety of workstation is analyzed; the risks of robotized technological workstation components are also evaluated. Technologists and quality engineer requirements are taken into account during working on the thesis.
Description
Citation
ČERNÝ, J. Robotizované pracoviště pro plnění meziproduktu „Valve cartridge“ silikonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO