Využití guerilla marketingu v předvolební kampani

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá aplikací guerilla marketingu v předvolební kampani. První část obsahuje teoretické východisko, kde objasňuji marketingovou komunikaci, současné trendy v marketingové komunikaci a také definuji pojem guerilla marketing, včetně informací vzniku celého tohoto marketingového směru. Vlastní praktická část se nejprve zabývá analýzou konkrétní předvolební kampaně, na jejímž vývoji a aplikaci jsem se podílela. Kampaň proběhla před komunálními volbami v Humpolci na podzim roku 2014. Dále navazuje dotazníkové šetření, kde zkoumám znalost pojmu guerilla marketing mezi širokou veřejností včetně názoru na konkrétní kampaň, která ve městě proběhla. Na závěr práce zařazuji návrhy na zlepšení kampaně pro její příští využití.
This master´s thesis deals with application of guerrilla marketing at the election campaign. The first part contains the theoretical basis, which explain the marketing communication, current trends in marketing communications and define the concept of guerilla marketing, including establishment of this marketing trend. The practical part at first analyse a real election campaign, at the development and application I have participated. The campaign took place before the municipal elections in Humpolec in the autumn 2014. Then the work continues by a questionnaire survey, where I want to examine the knowledge of the term guerilla marketing to the general public, including opinion on a particular campaign, which took place in the city. In conclusion, I included proposals to improve the campaign for its next use.
Description
Citation
HORÁČKOVÁ, S. Využití guerilla marketingu v předvolební kampani [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Hynek Peřina (místopředseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Peřina: Co byste doporučila pro zaujmutí větší části obyvatelstva? - zodpovězeno doc. Putnová: V čem kokrétně spočíval guerilla marketing? Jaká byla finanční náročnost této kampaně? Jaká je souvislost mezi provedenou SWOT analýzou a kandidátky strany? - částečně zodpovězeno prof. Režňáková: Jaký je význam provedené SWOT analýzy pro vaši práci? Jaká jsou vaše doporučení pro další kampaň? - nezodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO