Systémy rozdělující tok výkonu hnacím ústrojím automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se snaží poskytnout ucelený přehled o diferenciálních soukolích. V první části popisuje zjednodušenou funkci těchto mechanismů a rozčleňuje je do několika skupin. Druhá část popisuje základní kinematické a momentové veličiny, které mají zásadní vliv na vlastnosti diferenciálů. Poslední část je věnována v první kapitole zmíněným skupinám, do kterých jsou jednotlivá soukolí rozdělena. V poslední kapitole se práce také věnuje nejmodernějším mechanismům, které jsou dnes na trhu.
The bachelor thesis tries to provide compact knowledge about differential systems. In the first part of the thesis you can find information about basic function and differentials are divided into several groups. Second part describes elementary kinematic and torque quantities which have significant influence on the character of differential. Last part of my thesis is concerned with groups of differentials mentioned in the first chapter. Also in the last part there is place devoted intelligent differentials which are nowadays on a market.
Description
Citation
NOVOTNÝ, P. Systémy rozdělující tok výkonu hnacím ústrojím automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
V první části obhajoby seznámil student komisi s výsledky své bakalářské práce. V další části student zopdověděl otázky oponenta. V poslední části zodpověděl otázky členů komise týkající se tématu práce: 1. Jak je u Haldex spojky umožněna regulace přenášeného momentu? 2. Kdy se uplatňuje funkce diferenciálu při provozu kola? 3. A kdy by teoreticky diferenciál nebyl v konstrukci potřeba?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO