Uspořádání hnacích traktů užitkových automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci jsou popsány části hnacího ústrojí v současnosti používaných užitkových vozidel a jejich uspořádání v závislosti na koncepci a účelu vozidla. Jednotlivé části hnacího traktu jsou popsány jak z hlediska konstrukčního řešení, tak z hlediska principu činnosti. Práce je rešeršního charakteru a slouží tak jako soubor informací o dané problematice. Může být použita například jako učební pomůcka pro získání hlubších znalostí v tématice hnacích traktů užitkových vozidel.
In this work there are described parts of powertrain of currently used commercial vehicles and their configurations depending on the conception and purpose of vehicle. Individual parts of powertrain are described in terms of both design solutions and operating principle. The work is of the retrieval of character and serves as a source of information about the issue. It can be used for example as a teaching tool for getting deeper knowledge about the topic of powertrains of commercial vehicles.
Description
Citation
KRUPA, L. Uspořádání hnacích traktů užitkových automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
V první části obhajoby student seznámil komisi s výsledky své práce. Dále student přistoupil k zodpovězení otázek oponenta. Otázky vztahující se k tématu práce: 1. Jak vzniká tlak v systému hydraulického pohonu? 2. Jak lze zjistit výkon hydromotoru? 3. Jak se mění otáčky radiálního hydromotoru? 4. Proč je u koncepce Tatra vzájemné přesazení náprav?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO