Návrh štíhlé výroby s využitím produktů Kaizen k zajištění jakosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá výrobními procesy v jedné ze subdivizí divize fischer systémy pro automobilový průmysl. Procesy jsou zkoumány z hlediska štíhlé výroby a produktů Kaizen. Nejprve je představena skupina podniků, kam společnost patří, následně samotná společnost. Jsou vymezena teoretická východiska a následuje analýza současného stavu procesů ve společnosti. Je navrhnuto řešení, které by mělo odstranit analýzou zjištěné nedostatky a firmu více přiblížit k vizi štíhlého podniku.
This diploma thesis is based upon a study of processes in a subdivision of fischer systems, a company in the automotive industry. These processes are studied with reference to lean manufacturing and Kaizen products. The first part of this thesis is a general introduction to the company. It is followed by a description of the subdivision in question, and a discussion of various theoretical approaches. An analysis of the current state of manufacturing and processes is also made. Finally, a proposal is made towards solving imperfections uncovered in the analysis stage, and getting the company closer to lean manufacturing.
Description
Citation
ALÁNOVÁ, H. Návrh štíhlé výroby s využitím produktů Kaizen k zajištění jakosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Bc. Alánová zodpověděla otázku oponenta. Prof. Dohnal: Definice lean výroby? Bc. Alánová zodpověděla tuto otázku p. profesora. Bc. Alánová zodpověděla i další otázky p. profesora ohledně vztahů mezi proměnnými. Prof. Dohnal: Otázky ohledně úspory 2 mil. Otázka zodpovězena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO