Modul vysílače pro profesionální mikrofon

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento semestrální projekt je zameraný na návrh vysielacieho modulu v bezdrôtovom mikrofónovom systéme, ktorý sa pripojí k mikrofónu s XLR konektorom. Obsahuje detailný popis funkcie individuálnych blokov, ktoré sú nutné pre zpracovávanie a vysielanie signálu získaného z mikrofónu. Rozoberá spôsoby frekvenčnej modulácie použitím fázového závesa a porovnáva ich výhody a nevýhody. Ako posledný sa zaoberá s voľbou antény a jej prispôsobením na vhodných rozmerov.
This project deals with the design of a transmitter in a wireless microphone system, which connects to a microphone through an XLR connector. It contains detailed description of the individual blocks, which are necessary for processing and transmitting the signal received from the microphone. It discusses methods of frequency modulation using a phase locked loop and compares their advantages and disadvantages. As the last, it deals with the antenna selection and its shrinking methods.
Description
Citation
ÁRVA, G. Modul vysílače pro profesionální mikrofon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO