Trychtýřová anténa na bázi HMSIW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá technologií vlnovodu integrovaného do substrátu pracujícího v polovičním módu (HMSIW) a možnostmi návrhu trychtýřové antény založené na této technologii. Na základě získaných poznatků je HMSIW trychtýřová anténa modelována v programu CST Microwave Studio. Hlavní pozornost je zaměřena na vliv geometrických parametrů antény na její vyzařování a činitel odrazu na vstupu antény. Bylo dosaženo zisku hlavního laloku 6 dBi, který je vychýlen od požadovaného směru o 30°. Anténa má pracovní kmitočet na 10 GHz.
This thesis is about technology of half-mode substrate integrated waveguide (HMSIW) and options proposal of horn antenna fouden on this technology. Based on gained findings HMSIW horn antenna was modeled in program CST Microwave Studio. Main attention is focused on impact geometrical parameters of antenna on it´s emitting and on reflecting ratio at the entrance of antenna. Achieved gain of main lobe was 6 dBi, which is misalignmented to required direction of angle 30°. Antenna has a working frequency 10 GHz.
Description
Citation
ČERNÝ, M. Trychtýřová anténa na bázi HMSIW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO