Návrh robotického pracoviště pro zátěžové testování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou návrhu robotického pracoviště pro zátěžové testování. Na začátku práce je stanoven cíl testování. Dále je popsán testovaný objekt, současné pracoviště, je zvolena vhodná varianta řešení a jsou vybrány hlavní prvky pracoviště. Následuje návrh layoutu pracoviště s ohledem na bezpečnost a je zpracována zjednodušená analýza rizik. Druhou polovinu práce tvoří vypracování řídicího programu robotu a navržení měřícího zařízení. V závěru práce je zpracována cenová kalkulace navrženého řešení.
This thesis is focused on design of a robotic cell for load testing purposes. At the beginning the aim of work is determined by objective testing. Next part is description of a test object, current work station and the present state of work. Further is determined one variant of solutions and are selected elements of the robotic cell. The design of layout follows especially with regards to safety and is processed simplified risk analysis. The second half of the work consists of developing a driverless robot design of the measuring device. The end of thesis is price calculation.
Description
Citation
KONEČNÝ, T. Návrh robotického pracoviště pro zátěžové testování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO