Emulátor HF RFID tagu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o základech technologie radiofrekvenční identifikace neboli RFID. Popisuje její princip a využití. Hlavním cílem je návrh emulátoru RFID tagu pro HF pásmo podle normy ISO 15693, který by měl simulovat bezkontaktní kartu s vazbou na dálku. Tento návrh v sobě zahrnuje výběr vhodných komponentů jako je mikroprocesor, který je jádrem celého emulátoru, výpočet vhodných rozměrů planární cívky na desku plošného spoje a software, který řídí komunikaci mezi RFID čtečkou a emulátorem.
This thesis contains the basic information about the Radio Frequency Identification (RFID) technology. It describes its main principles and usage. The main goal of this thesis is to design a RFID tag emulator for HF band according standard ISO 15693 that should emulate the long-range contactless smart card. The design includes the selection of the suitable components, such as a microprocessor - the core of the whole emulator, or calculation of the efficient integrated coil dimensions on a printed circuit and software for communication between the RFID reader card and the emulator.
Description
Citation
NEUŽIL, O. Emulátor HF RFID tagu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Hozman, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO