Návrh nastavitelného předstihu pro zkušební motor Subaru Robin EH34

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a konstrukcí mechanismu stavitelné-ho předstihu pro motor Subaru Robin EH34, jež je součástí experimentální stanice TecQuipment TD301. V úvodu dává přehled o základní teorii spojené s vlivem bodu zážehu na chod motoru. Popisuje postup při určování hodnoty předstihu a měření zkoumaných charakteristik. Věnuje se výrobě součástí mechanismu a jeho montáži. V závěrečné části je provedeno srovnání p-V a p- diagramů pro různá nastavení předstihu, jež byly s jeho pomocí získány. Rovněž je experimentálně ověřen vliv bodu zážehu na průběh výkonu v celém rozsahu otáček.
This bachelor’s thesis deals with design and application of an additional vari-able ignition advance for Subaru Robin EH34 engine connected with an experimental station TecQuipment TD301. At the beginning, a basic theory for the ignition advan-ce is given. Then a way how to measure an ignition point and engine characteristics is described. Manufacturing and assembly of the mechanism is covered. In the end a comparison of p-V and p- diagrams for various ignition settings is done. Influence of power output is discussed.
Description
Citation
GÁŠEK, M. Návrh nastavitelného předstihu pro zkušební motor Subaru Robin EH34 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc. (člen) Ing. Jiří Dvořáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO