Využití spalin plynové mikroturbíny pro sušení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce pojednává o řešení problematiky spalin z plynové mikroturbíny jako sušicího média pro obecné sušení. Aby bylo možné tyto spaliny použít je nutné je ochladit na požadovanou teplotu. Výpočtová část zahrnuje právě řešení těchto uzlů. Další úsek obsahuje bilanční řešení obecné sušárny pro dořešení výstupních parametrů vlhkého sušícího média. Na závěr je popsána problematika sušení v prádelenském procesu a využití spalin pro sušení na konkrétním zařízení, kterým je sušička prádla Primus T24 G.
This master‘s thesis deals with the problematic of flue gas produced by a gas microturbine which is used as a drying media for general drying. Flue gas needs to be cooled to specific temperatures. The computing part of this work includes solving the microturbine and the mixer. Further part contains bilance solution of a general dryer for resolving the output parameters of wet flue gas. In the last part, the problematic of drying in a laundry facility is described, along with using the flue gas for drying at the specific clothes dryer Primus T24 G.
Description
Citation
TĚTHAL, J. Využití spalin plynové mikroturbíny pro sušení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Jan Pokorný, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Hajný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Byla předvedena prezentace diplomové práce a zodpovězeny otázky oponenta. Dotaz na pojem"hnací síla" v procesním inženýrství. - zodpovězeno Diskuze pojmu "molekulové síto".- zodpovězeno Dotaz na sušení zemního plynu. - zodpovězeno Diskuze o technologických zákonech. Dotaz na upevnění rotačních zařízení s ohledem na vibrace zařízení. -zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO