Využití elektromyografických signálů v terapii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce popisuje elektromyografické metody a zaměřuje se na jednu z nich, na myofeedback. V práci je popsán princip myofeedbacku, jeho realizace a využití a je zde objasněn pozitivní vliv užití terapeutických her na terapeutický proces. Součástí práce je popis vytvořené aplikace MFB Ámos, která rozšiřuje elektromyograf o myofeedback, umožňující použití terapeutických her. Aplikace umožňuje měřit a analyzovat EMG signál v režimu myofeedbacku, a nabízí tři terapeutické hry.
The Master’s thesis describes electromyographic methods and it is focused on one of them - myofeedback. There are described principle, realization and application of myofeedback in this thesis. There is explained positive influence of using therapeutic games in therapeutic process. The diploma thesis deals with a realization and description of MFB-Amos apllication which allows to upgrade an electromyograph by myofeedback enabling of using the therapeutic games. Application allows measure of EMG signal and consecutive analysis, and offers three therapeutic games.
Description
Citation
JANOUŠEK, O. Využití elektromyografických signálů v terapii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) doc. Ing. Jan Münz, CSc. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
1. Student prezentoval výsledky své práce na téma využití elektromyografických signálů v terapii. 2. Čtení posudků vedoucího práce a oponenta. 3. Ing. Halámek. Jakým způsobem jste prováděl snímání signálu? Student odpověděl s porozuměním. 4. doc. Münz. Trénování postraumatického pacienta s robotickou rukou. Student odpověděl s přehledem a s porozuměním. 5. doc. Šimurda. Použití stříbrných elektrod při měření. Student odpověděl s porozuměním.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO