Možnosti vytápění pomocí alternativních zdrojů energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce s názvem Možnosti vytápění pomocí alternativních zdrojů energie je rozdělena do čtyř částí. Nejprve je uveden přehled obnovitelných zdrojů energie používaných v ČR. Ve druhé části zahrnuje energetickou politiku a legislativu ČR a některé dotační podpory ve vztahu k obnovitelným zdrojům energie. Ve třetí části jsou uvedeny některé projekty zřízené na území ČR včetně popisu jednoho konkrétního menšího projektu na rodinném domě. V poslední části je cílem navrhnout vytápění objektu některým z již uvedených způsobů vytápění a porovnat ho s jiným zdrojem vytápění. Dále se bude zjišťovat návratnost dané aplikace.
This bachelor's thesis, titled Alternative Heating Options, is divided into four parts. First, an overview of renewable energy sources available in Czech Republic is presented. Second part contains Czech energy policy and legislation and several grants related to renewable energy sources. Third part lists several projects constructed in Czech Republic including a description of a specific project on a residential house. Last part aims to design a heating system for a building using one of already referenced methods and to compare it with other heating systems. The returns of the design is also discussed.
Description
Citation
FOIT, V. Možnosti vytápění pomocí alternativních zdrojů energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Dr. Charvát: Jaký je důvod toho, že se tepelné čerpadlo uvažuje jako zdroj obnovitelné energie? Doc. Štětina se dotázal na veličinu uvedenou v seznamu použitých veličin. Doc. Jaroš se dotázal na cenu uvažované elektrické energie při výpočtu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO