Návrh palivového systému formulového vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Palivový systém je velice důležitou součástí vozidla a motoru. Jeho hlavní funkcí je dodávat do motoru palivo, které se mísí se vzduchem. Tato práce se zabývá návrhem palivového systému pro vůz kategorie Formule student. V první části práce je seznámení se soutěží Formula student. V další části jsou popsány možnosti konstrukce palivových systémů a možné volby jednotlivých komponent. Tyto možnosti nám omezují pravidla FSAE, která jsou v další kapitole. Následují hlavní kapitoly, které se zabývají samotným návrhem palivového systému a analýzou vybraných komponent. Poslední částí práce jsou kapitoly, které pojednávají o možnostech výroby dílů a následném zakomponování palivového systému do vozu.
The fuel system is a very important part of the vehicle and the engine. The main function is to deliver the fuel- air mixture into the engine cylinder. This thesis describes the design of the Formula student car fuel system. The first part is an introduction to Formula Student competitions. The next section describes the options of the fuel systems structure and options for individual components. Those rules limit the possibilities for us FSAE that in the next chapter. The following parts are major chapters dealing with the actual design of the fuel system and analysis of selected components. The last part are chapters that deal with the production possibilities of parts and subsequent incorporation into the fuel system of the car.
Description
Citation
RUBÍČEK, P. Návrh palivového systému formulového vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentnom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli: - spôsob merania zrýchlenia - princíp funkcie akcelerometru. - Zrovnanie vlastností paliva E85 a benzínu. - Množstvo oxid uhličitého uvoľneného zo spaľovania paliva E85.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO