Studie průběhu zakázky organizací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou průběhu zakázky u firmy CeWe Color od objednávky až po postup při případných reklamacích. Práce je složena z teoretické, analytické a praktické části. V rámci teorie jsou vysvětleny základní pojmy a přístupy z oblasti logistiky. Dále jsou popsány konkrétní prvky logistického řetězce, a to zákaznický servis, logistický informační systém a formy distribuce. Analytická část se zaměřuje na vnitřní a vnější okolí firmy a samotnou studii současného průběhu zakázky. Průběh zakázky je zhodnocen, jsou identifikovány jeho nedostatky a v závěru práce jsou na tyto nedostatky předloženy konkrétní návrhy na zlepšení včetně přínosů a podmínek jejich realizace.
The main goal of this thesis is to analyze a specific business process in CeWe Color Company. The thesis consists of theoretical, analytical and practical parts. In theoretical part are explained the basic concepts and approaches in the field of logistics. The following describes some of the specific elements of the logistics chain – customer service, information system of logistics and the distribution channels. The analytical part focuses on analysis the internal and external environment of the company and describes and analyses the company’s current situation. Current situation is reviewed and shortcomings are identified. At the end of work are proposed the concrete suggestions for improvement, including their benefits and conditions of realization.
Description
Citation
DĚCHTĚRENKOVÁ, Š. Studie průběhu zakázky organizací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Otázka oponenta: Primární a sekundární kvalita. Bc. Děchtěrenková zodpověděla. Prof. Dohnal: Spokojenost zákazníka, kde a jak to kvantifikuje. Dr. Žižlavský: Cena informačního systému - proč takový rozptyl, co je v ceně zahrnuto.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO