Čerpání projektových rezerv jaderného paliva na Elektrárně Dukovany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zvyšováním výkonu a prodlužováním palivového cyklu v českých jaderných elektrárnách. Pro zlepšení povědomí čtenáře o problematice je na začátku práce uvedena krátká kapitola o jaderných reaktorech a palivovém cyklu. Vývoji palivového cyklu na Elektrárně Dukovany je pak dále věnována celá kapitola. Vývoj jaderného paliva je zde spojen s vývojem palivového cyklu, na kterém jsou viditelné přínosy vylepšování jaderného paliva.
This bachelor‘s thesis deals with power uprates and the extension of the nuclear fuel cycle at Czech nuclear power plants. The beginning of this thesis aims at improving the reader’s knowledge about nuclear reactors and nuclear fuel cycle. A whole chapter is dedicated to the development of nuclear fuel cycle at the nuclear power plant Dukovany. The progress in the field of nuclear fuels complements the development of the nuclear fuel cycle, thus providing visible benefits.
Description
Citation
VRÁBEL, R. Čerpání projektových rezerv jaderného paliva na Elektrárně Dukovany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma Čerpání projektových rezerv jaderného paliva na Elektrárně Dukovany. S posudky vedoucího a oponenta práce seznámil komisi vedoucí bakalářské práce Ing. Karel Katovský. Student odpověděl na otázky oponenta i na doplňující dotazy zkoušejícího. Otázka Ing. Jiřího Potěšila se týkala snížení jaderné bezpečnosti při čerpání projektových rezerv. Student uvedl, že při čerpání projektových rezerv dojde k výměně všech hlavních zařízeních elektrárny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO