Zvýšení výkonu přeplňovaného motoru pro Formuli Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na výběr pohonné jednotky pro Formuli Student, sestavení spolehlivého výpočtového modelu za využití pokročilého testování. Dále se zaměřuje na přípravu vhodných podmínek pro testování, samotné testování a následnou kalibraci řídicí jednotky pro validaci simulací a také pro efektivní a spolehlivé řízení motoru v náročných závodních podmínkách. Je zároveň součástí komplexního projektu, který se zabývá celkovým vývojem přeplňovaného jednoválcového motoru pro tým TU Brno Racing.
This thesis focuses on the Powertrain choice evaluation for Formula Student car, building a reliable computational model by using an advanced testing equipment. The work is than focused on preparing the testing conditions, testing itself and also calibration of the Engine Control Unit to be able to validate the simulations as well as set the engine to run efficiently and reliably in hard racing conditions. It is part of the complex project developing turbocharged single-cylinder engine for TU Brno Racing team.
Description
Citation
ŠPIČÁK, M. Zvýšení výkonu přeplňovaného motoru pro Formuli Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Pan Milan Špičák seznámil komisi s průběhem řešení, postupy, obsahem a závěry své diplomové práce. Zodpověděl otázky oponenta: 1) Jakým způsobem je možné využít vysokotlakou indikaci pro stanovení vhodného předstihu zážehu? 2) Jakou strategii jste zvolil při mapování přeplňovaného motoru? 3) Jaké parametry byly upraveny ve výpočetním modelu pro dosažení korelace s měřením? Zazněla celá řada formálních připomínek ke zpracování DP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO