Objekty vstupní zóny Papírny WANEMI, a.s. v Zábřehu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se řeší objekty vstupní zóny u připravované novostavby energeticko-papírenského závodu WANEMI a.s. v Zábřehu. Jde o objekt prezentačního pavilonu a administrativní budovu. Návrh se slučuje funkci kanceláří a parkovacího domu do jediného objektu tak, aby se zmenšil zábor zemědělské půdy. Garáže středem protíná velký otevřený světlík, v jehož středu jsou vysazeny stromy. Lidé se tak pohybují takřka v korunách stromů. Výstavní pavilon je situován na průsečíku pohledových os významných krajinných prvků a jejich prodloužení se promítá až do jeho interiéru, kde určují hlavní prostory. Návštěvník objektu prochází po stoupající trase vzhůru kolem jednotlivých výhledů, aby svou cestu zakončil v hlavním společenském sále v patře.
The diploma thesis deals with the entrance zone objects nearby a to-be-built energetic-paper mill factory WANEMI, Inc. in Zábřeh. It consists of two objects: a presentation pavilion and an administrative building. My design combines a function of parking and administration into one single object to occupy less land. Garages are intersected by a big open skylight in the middle with some trees planted in - this way people are moving as if in the treetops. The exhibition pavilion is situated in the intersection of main view axes to landscape dominants. Their extension is projected even into the interior where they determine main spaces. Visitor of the building climbs the way up along the important views to finish his way upstairs in the main hall.
Description
Citation
HORKÝ, J. Objekty vstupní zóny Papírny WANEMI, a.s. v Zábřehu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) prof. Ing. arch. Vladimír Šlapeta, DrSc. (člen) Ing. Jaroslav Štikar (člen)
Date of acceptance
2010-06-01
Defence
Student odprezentoval projekt a reagoval na dotazy a připomínky oponenta, vedoucího práce a členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO