Uvolnění nakupovaných dílů do sériové výroby bez vstupní kontroly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem metod vstupní kontroly s důrazem na statistickou přejímku srovnáváním. Praktická část obsahuje analýzu procesu kvalifikace dodavatelů a systému vstupní kontroly ve firmě Kollmorgen. Výstupem práce je navrhnutí systému přejímacích plánů, revize procesu kvalifikace a nastavení parametru pro sledování uvolněných dílů do výroby.
The theoretical part of this diploma thesis describes methods of incoming inspection with an emphasis on statistical sampling by attributes. The practical part contains an analysis of the qualifying process of suppliers and an analysis of the system of incoming inspection in the Kollmorgen Company. The outcome of the thesis is the system of sampling plans, review of the qualification process and setting up a parameter for monitoring the released parts into serial production.
Description
Citation
BIL, M. Uvolnění nakupovaných dílů do sériové výroby bez vstupní kontroly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Skopal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Kdo vymyslel histogram, které parametry jsou uvedeny v histogramu? Co je to korelace a regrese? Co vyjadřuje regulační diagram? Jak budete realizovat proces revize kvalifikace? Co je to kvalita a tolerance? Jaká je přijatelnost? V práci uvádíte, že ani po osmi měsících nebyl do výroby puštěn ani jeden díl. Vysvětlete. Jak by jste redukoval experimet podle času. Jakou metodu by jste použil? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO