Metoda určování přesnosti obráběcích robotů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem metodiky měření přesnosti robotického obrábění. Popisuje teoretické vlastnosti a rozdělení běžně dostupných metod měření přesnosti strojů. V praktické části je vyroben zkušební obrobek a systémem Pontos jsou změřeny parametry polohy a dráhy. Návrhy zohledňují vybavení firmy MCAE Systems.
This thesis describes the design of methodology for measuring the accuracy of robot machining. It describes the theoretical properties and classification of commercially available methods for precision measurement. In the practical part, a test workpiece is manufactured and positions and toolpaths are measured by the Pontos system. The proposals are based on the MCAE Systems company's equipment.
Description
Citation
CABALKA, J. Metoda určování přesnosti obráběcích robotů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Je možné provést statistické vyhodnocení a jakou metodu by jste zvolil? 2) Jaký závěr by plynul pro zaváděcí firmu z těchto výsledků? 3) Jak si vysvětlujete skokový nárůst hodnoty v tabulce 6.2? 4) Je možné naměřené hodnoty kompenzovat v rámci řídícího systému pro zvýšení přesnosti? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO