Kalkulace v podmínkách vybraného podnikatelského subjektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu stávající klasifikace nákladů firmy, ze které se pak vychází při tvorbě návrhů na zlepšení stávající situace firmy. V první části je vysvětlen teoretický úvod do problematiky, jsou zde definovány jednotlivé pojmy nákladů a kalkulací. Druhá část práce se zaměřuje na analýzu stávající situace firmy a klasifikaci nákladů. V závěrečné části jsou na základě provedených analýz a zjištěných výstupů formulovány návrhy a doporučení pro zkvalitnění kalkulací.
This master’s thesis deals with the analysis of the current classification of the company costs. The theoretical introduction and the basic concepts definitions are included in the first part of the thesis. There are also explained terms of costs and costings. The second part is focused on the analysis of the current situation of the company and on the classification of the company costs. The proposals and recommendations for improving costings, which are based on analyzes and found outputs, are formulated in the final section.
Description
Citation
KUTALOVÁ, E. Kalkulace v podmínkách vybraného podnikatelského subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
otázky oponenta - odpovězeno otázky vedoucího -odpovězeno Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D.: "který návrh je pro společnost nejdůležitejší?" - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO