Systém sledování stavu konstrukcí z inteligentního betonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem bezdrátového systému, který umožní přenos naměřených dat ze senzorů inteligentního betonu. Data jsou přenášena z měřících bodů do sběrné jednotky, ukládána a následně jsou posílána dál, na server v síti internet. Při návrhu systému je kladen důraz na co nejnižší spotřebu všech použitých komponent, pro dosažení co nejdelší doby provozu při napájení primárním lithiovým článkem. Rovněž je kladen důraz na možnost jednoduché úpravy, či rozšíření, měřících bodů systému.
This thesis describes designing of a wireless system which allows to transmit measured data of sensors made of smart concrete. Measured data are transmitted from measuring points to the collecting unit, which stores them, and pass them to the server which is connected in the Internet network. The design of the system is focused to achieve low power consumption of all used components to provide the longest possible operation time, when using primary lithium cell. The design should be also able to provide possibility of easy modification of the measuring points.
Description
Citation
BROUČEK, J. Systém sledování stavu konstrukcí z inteligentního betonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Šneidr (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) Proč je v tab. 5.4 perioda komunikace a počet přenosu uvedena v mAh? 2) Proč jste použil zrovna tyto technologie pro přenos? 3) Jaká je reálná aplikace tohoto zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO