Zdroj pro vysoce svítivé bílé LED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je seznámit se s možnostmi řízení vysoce svítivých bílých LED diod pomocí obvodů pracujícími s vysokým napětím. V samotné práci je rozdělení současných světelných zdrojů a především zaměření na polovodičovou technologii LED. Dále jsou popsány napěťové měniče DC/DC a AC/DC. Práce obsahuje popis čtyř vysokonapěťových měničů určených pro napájení LED diod. Na závěr je vytvořeno schéma a návrh desky plošných spojů. Jako řídicí obvod je vybrán mikrokontrolér ATMEGA 162 od firmy Atmel a zdroj pro LED diody je tvořen obvody HV9910 a HV9861.
The aim of this thesis is to study the possibilities of controlling high-brightness white LEDs using circuits operating at high voltages. The job itself is a division of existing light sources and mainly focus on semiconductor technology LED. The following describes the voltage of DC / DC and AC / DC. The work contains a description of the three high-voltage inverters are designed for power LEDs. Finally, it created a draft scheme of the PCB. As a control circuit is chosen ATMEGA 162 microcontroller from Atmel and source for LED diode is formed HV9910 and HV9861 circuits.
Description
Citation
HERALECKÝ, L. Zdroj pro vysoce svítivé bílé LED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Šneidr (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) v čem byla příčina zkreslení? 2) proč v zapojení nebyl použit filtr určený pro odstranění napěťových špiček? 3) je možná jemnější nastavení výkonu? 4) co bylo hlavním cílem práce? Jaká je stabilita zařízení? 5) modulujete střední úroveň napětí nebo proudu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO