Naplňování etiky v podnikání ve firmě ABC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této práce je stanovit úroveň podnikatelské etiky ve společnosti ABC. Její úroveň je stanoveno pomocí srovnání s vybranými aspekty podnikového klima. Pomocí dotazníkového šetření jsou stanoveny škály jednotlivých oblastí, jejichž výsledkem je označení kritických oblastí v podniku, které slouží jako výchozí bod pro návrhy na zlepšení situace. Podklad pro návrhovou část je rozšířen o diskuzi s managementem a autorovým pozorováním ve společnosti. Hlavním návrhem řešení je návrh implementace metodiky Balanced Scorecard, jejiž přínosem je redukce kritických oblastí na přijatelnou mez. Autor dále formuje návrhy pro zkvalitnění podnikového etického programu a aktivit v oblasti společenské odpovědnosti.
The aim of this work is to determine the level of business ethics in the company of ABC. It´s level is determined by comparison with selected aspects of corporate climate. Using the questionnaire are determined range of individual areas, resulting in the identification of critical areas in the company, which serves as the starting point for the proposals to improve the situation. Basis for the design part is enhanced by discussions with management and the author´s observation. The main proposed solution is the implementation of the Balanced Scorecard methodology, whose benefit is the reduction of critical areas to an acceptable level. The author also formed proposals to improve corporate ethics program and actvities in the area of social responsibility.
Description
Citation
KUGLER, T. Naplňování etiky v podnikání ve firmě ABC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lucie Mašterová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Němcová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
OTÁZKY VEDOUCÍHO: nebyly položeny. OTÁZKY OPONENTA: odpovězeno. Doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA: Výstup, který jste prováděl, považujete za kvantitativní, nebo kvalitativní? Vysvětlete, jak byly korigovány výsledky po diskusi s managementem. Odpovězeno. Ing. Vladimíra Kučerová, Ph.D.: Dotazník je uveden v plné formě, tak, jak byl předkládán? Jaké varianty odpovědí obsahoval? V této formě je dotazník nelogický. Odpovězeno. Doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Jak byste definoval pojem "etika"? Jaká je souvislost mezi etickým řízením a ekonomickou výkonností podniku? K čemu jste využil shlukovou analýzu? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO