Přenos pacientských informací pomoci GSM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi přenosu pacientských dat z kardiostimulátoru nebo implantabilního defibrilátoru k lékaři v sítích GSM. V teoretické části jsou popsány možnosti přenosu dat v síti GSM, vybrána data vhodná pro přenos z kardiostimulátoru a navržena struktura zprávy. Dále je navrženo a zhotoveno zařízení, které umožňuje posílat medicínská data ve formě SMS zpráv. Přístroj obsahuje mikrokontrolér Freescale MC68HC908GP32, znakový displej s řadičem Hitachi HD44780 a mobilní telefon Sony CMD-J70. Program pro mikrokontrolér je napsán v assembleru pro HC08. Pro účely přehledného zobrazení přijatých zpráv byla vytvořena programová aplikace pro PC.
This diploma thesis is concerned with possibilities of patient data transfer from a pacemaker or implantable cardioverter-defibrillator to physician over GSM. Theoretical part describes options of data transfer in GSM networks, data appropriate for sending and a structure of message is proposed. A device, that is able to send medical data in a form of SMS messages is designed and constructed. The device uses a Freescale MC68HC908GP32 microcontroller, character display with a Hitachi HD44780 controller and a cell phone Sony CMD-J70. The program for microcontroller is written in assembler for HC08. For tabular view of received messages, an application software for PC was created.
Description
Citation
PAVLIŠ, J. Přenos pacientských informací pomoci GSM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Dvořák, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) MUDr. František Horálek (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student zodpověděl otázky oponenta. doc. Chmelař: Proč byla zvolena řada HC08? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO