Možnosti financování rozvoje podniku při optimalizaci jeho kapitálové struktury

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce pojednává o možnostech financování rozvoje podniku s ohledem na optimalizaci jeho kapitálové struktury. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky, je provedena analýza vybraného podniku pomocí absolutních i relativních ukazatelů, vyčíslena hodnota potřebného kapitálu, následně určena nejvhodnější varianta financování s ohledem na optimální kapitálovou strukturu podniku a doporučeno jakými zdroji by měl podnik financovat rozvoj.
The thesis discusses the possibilities of development finance company with a view to optimizing its capital structure. In the practical part are applied the theoretical findings, is done analysis of the selected company by absolute and relative indicators, is calculated the value of the necessary capital, subsequently determined the most appropriate financing option with respect to the optimal capital structure of the company and recommended what resources the firm should finance the development.
Description
Citation
LAKOMÁ, M. Možnosti financování rozvoje podniku při optimalizaci jeho kapitálové struktury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Otázka oponenta Ing. Jana Závodníková : Uvažovala jste i o možnosti financovaní úvěru či pujčky od nebenkovních institucí? Uveďte důvody/odpovězeno Ing. Karas Ph.D. Uvažovala jste i jiné způsoby srovnání výhodnosti financování úvěrem a leasingem?/odpovězeno doc. Šimberová: Vztah k firmě a reakce na výsledky diplomové práce. Ing. Breinek Ph.D. připomínky k práci: cíle nemůže být analýza, chybí vypis metodiky práce
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO