Vytápění panelového domu tepelným čerpadlem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá změnou zdroje tepla pro bytový dům za účelem snížení nákladů na vytápění. V práci jsou uvedeny výpočty související s energetickými požadavky domu, a to jak na vytápění, tak na ohřev teplé vody. Na základě těchto požadavků je navrhnuto několik variant vytápění domu s využitím tepelných čerpadel. Jednotlivé varianty jsou porovnány se stávajícími provozními náklady a vyčísleny potencionální možnosti úspor nákladů na vytápění a maximální výše investičních nákladů.
Diploma thesis deals with change of heating source for a block of flats with aim to reduce heating costs. Thesis contains calculations of energy requirements of house, including requirements for heating and domestic hot water preparation. Several ways of heating by a heat pump were designed based on the calculated values. Each variant of the designed heating system is compared with current operational costs. Possible cost economies and maximum value of investment costs of the heating system were assessed
Description
Citation
ŠMARDA, M. Vytápění panelového domu tepelným čerpadlem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta diplomové práce. doc. Kratochvíl vznesl dotaz, zda vypočtená tepelná ztráta je stanovena pro 26 bytů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO