Simulátor přenosových funkcí silnoproudého vedení v NS3

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou přenosu dat po silnoproudém vedení se zaměřením na simulace přenosových funkcí. V úvodu práce jsou shrnuty základní informace o PLC. Následuje analýza dostupného simulátoru PLC Software (realizovaného v NS-3). Poté následuje analýza implementovaného rušení a jeho rozšíření. Jedna kapitola je věnována možnostem výpočtu kapacity linky. V rámci diplomové práce byly implementovány různé postupy k výpočtu primárních parametrů přenosového vedení a simulátor byl porovnán s jinými volně dostupnými simulátory. Následně byly provedeny simulace zaměřené na přenosové funkce v různých topologiích, na změny impedancí odboček, délky odboček a změny v přímé cestě mezi komunikujícími uzly.
This thesis deals with the powerline communication focusing on the simulations of channel transfer functions. The introduction summarizes basic information about PLC followed by the analysis of the available PLC Software simulator (implemented in NS-3) and the analysis of implemented noises and interferences and its extensions. One chapter is devoted to possibilities of link capacity calculation. Within the thesis, various methods of calculation of primary parameters of transmission line were implemented and the simulator was compared with other freely available simulators. Subsequently, simulations were carried out focused on channel transfer functions in different topologies, on the impedance changes of branch, on the lengths of branch, and changes in the direct path between communicating nodes.
Description
Citation
KOLÁŘ, J. Simulátor přenosových funkcí silnoproudého vedení v NS3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Michal Olšák, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Co je to tan v definici Svodu? Můžeme využít PLC technologie na všech typech elektrického vedení, tedy NN, VN i VVN? Co všechno jste v síti zanedbal?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO