Vliv turbulence v bezoblačném prostoru a vulkanického popela na letový provoz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce zpracovává problémy týkající se turbulence v bezoblačném prostoru a vliv vulkanického popela na letový provoz. Obsahuje základní informace a poznatky pro pilota dopravních letadel. Téma turbulence v bezoblačném prostoru CAT je více pojato z meteorologického hlediska, jsou zde zahrnuty obecné informace týkající se doprovodných jevů. Do kapitoly týkající se vulkanického popela jsou zařazeny i kapitoly pro pochopení dané problematiky, které se nevztahují přímo na ohrožení letového provozu.
Bachelor thesis handles issues related to turbulence in cloudless space and the influence of volcanic ash on air traffic. It contains basic information and knowledge to pilot airliners. Topic turbulence in cloudless space CAT is conceived more in terms ofweather, they include general information about the accompanying phenomena. The chapter on volcanic ash are also included chapters on understanding the issues thatare not directly related to the hazard to air traffic.
Description
Citation
PUCHAR, V. Vliv turbulence v bezoblačném prostoru a vulkanického popela na letový provoz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Profesionální pilot
Comittee
prof. Ing. Dušan Kevický, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D. (člen) doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (člen) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (člen) Ing. Mgr. Pavel Imriš, Ph.D. (člen) Ing. Václav Javůrek (člen) Ing. Róbert Šošovička, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Štrůbl, gen.mjr.(v.v.) (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO