Entropický generátor náhodných čísel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou generování náhodných čísel pomocí entropických generátorů. V rámci studie jsou popsány a vysvětleny zdroje entropie dostupné na počítači a popsány metody zjišťování jejich entropie. V práci jsou také rozebrány základní operace využívané při jejich konstrukci, návrh celého konceptu řešení daného generátoru pro osobní počítač podle doporučení NIST a následné způsoby jeho testování.
This paper is focused on generating random number via entropy generators. There are described sources of entropy on personal computer and described methods of detecting their entropy. There are also described basic operations used for construction and for concept solution this generator under NIST recommendation for personal computer and methods of their testing.
Description
Citation
KOLÁŘ, M. Entropický generátor náhodných čísel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Popište, krok za krokem, postup, který jste pužil při stanovení entropie zdroje náhodných dat založeném na snímání obrazovky. Uveďte konkrétní změření hodnoty a výpočet, kterým jste dospěl k výsledku 0,971 Sh/znak v tabulce 3.1 na str. 31. Používal jste semínkou pouze na začátku, nebo i průběžne? Keby ste neinicializovali v pravidelnych ... aka dlha perioda? PNG, majú určitú, ale předse dlouhou periodu - jakou by měl Váš generátor? - student nerozumí Jaký byl výstupní symbol?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO