Aplikace víceosového frézování na obrábění tvarové součásti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na navržení technologie výroby modelu a jaderníku metodou frézování. V teoretické části práce je shrnuta problematika výroby modelů, CAD/CAM technologie a technologie frézování. V praktické části práce je zpracován konstrukční návrh obráběných dílců s ohledem na konkrétní požadavky pro využití ve slévárně. Pro návrh obráběcí technologie byl využit CAM systém, ve kterém proběhlo programování obráběcí technologie a její optimalizace. Výroba součástí je realizována na 3-osém obráběcím stroji. Na závěr je uvedeno technicko-ekonomické zhodnocení výroby a diskuze výsledků.
This diploma thesis focuses on the design and production technology of making pattern and core box by milling. The theoretical part summarizes the issue of production models, CAD / CAM technology and milling technology. The practical part is elaborates engineering design of machined parts focused on the specific requirements for application in the foundry. For designing of milling technology was used CAM system. This milling technology was programmed and optimized. Parts are finally produced on 3-axis milling machine. In the end there is technical-economic evaluation of production and discussion of results.
Description
Citation
KLÍMA, J. Aplikace víceosového frézování na obrábění tvarové součásti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise.V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jakým způsobem probíhá kontrola vnitřních rozměrů obrobku? Jak proběhla optimalizace výroby? Co je to rozměr 2,5D? Jak jste sestavil čas na výrobu a na základě jakých dat? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO