Výroba rotační součásti na CNC multifunkčním centru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem technologického řešení pro výrobu rotační součásti „pulzní kolo“ na CNC multifunkčním centru. Navrhovaná technologie obsahuje technologický postup, volbu nástrojů a metrologických pomůcek. Výroba rotační součásti je ověřena v praxi včetně kontroly vyrobeného vzorku. Tato technologie je porovnána s technologickými variantami, které se liší svým polotovarem a volbou strojů. Porovnání je rozvedeno v technicko-ekonomickém zhodnocení.
This bachelor thesis deals with a design of technological solution for the production of a part named “Pulsation wheel” suited for a CNC machining center. Proposed technology consist of technological process and the choice of tools and measuring equipment. The production and necessary measurements are verified and carried out hands-on in a metalworking shop. This technology is compared with different options and variations used in this shop, whether machining on a different machine or different metal semi-finished work piece. This comparison is also described in technical-economic assessment.
Description
Citation
TURČÍN, J. Výroba rotační součásti na CNC multifunkčním centru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Výpočty strojních časů Řezné podmínky Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO