Zefektivnění technologie rozbrušování konstrukčními úpravami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je orientována technologicko-konstrukčním směrem. Z konstrukčního hlediska je diplomová práce zaměřena na inovaci stávajícího strojního vybavení. Za oblast technologie je zkoumán vliv provedených konstrukčních úprav na stávající proces výroby. Konkrétně se tato diplomová práce soustřeďuje na technologii dělení materiálu, zejména na technologii rozbrušování za sucha. Sleduje schopnost samoostření řezacího nástroje a kvalitu finálního výrobku za variabilních vstupních podmínek. Součástí práce je provedení technicko-ekonomického zhodnocení, kde jsou srovnávány náklady na konstrukční úpravy v porovnání se strojním vybavením, které je možno zakoupit na trhu. Práce je zakončena celkovou analýzou optimální hospodárnosti výrobního procesu.
This thesis is oriented to technological and design direction. It is focused on the upgrading of existing machinery from a structural perspective. There is studied the impact of design modifications to the existing production process from a technological point of view. This thesis is specifically concentrated on the technology division of the material, especially on the technology cutting-off in dry condition. There is examined the ability of self-sharpening cutting tools and the quality of the final product under varying input conditions. The job is finished by the carried out techno-economic evaluation, where are compared the costs of the structural adjustments in comparison with mechanical equipment, that could be purchased on the market. The thesis is finished with overall analysis of the optimal efficiency of the production process.
Description
Citation
KOLÁČEK, D. Zefektivnění technologie rozbrušování konstrukčními úpravami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Popište náklady na výrobu. Co jsou náklady na pracovníka? Co je to precizní řez a přerušovaný řez? Jaký je materiál obrobku? Jek je materiál tepelně zpracováván? Jakých zjednodušení jste se při tvorbě návrhu dopustil? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO