Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Pleas a. s. V první části práce jsou popsány vybrané ekonomické ukazatele, postupy výpočtů a postupy při aplikaci statistických metod. Na základě teoretických podkladů je realizována druhá část bakalářské práce, kdy jsou teoretické poznatky převedeny do praxe. Je proveden výpočet vybraných ekonomických ukazatelů, na které jsou následně aplikovány statistické metody, kterými jsou regresní analýza a výpočet charakteristik časových řad. Smyslem aplikace statistických metod je určit predikci hodnot jednotlivých ekonomických ukazatelů pro nadcházející období na základě dosavadního vývoje. Poslední část práce je zaměřena na zhodnocení stávající finanční situace a na vlastní návrhy řešení pro zlepšení této situace.
Bachelor’s thesis deals with financial analysis of company Pleas a. s. In the first part, several economical indicators are being described, together with the method of calculation and methods used for statistics. In second part theoretical knowledge meets the practical application. Selected economical indicators were used for analysis of the company. Those indicators were further analysed by regression analysis and time series. Purpose of the thesis is to use economical indicators to estimate progress for an upcoming time period. Last part is focused on the evaluation of current financial situation and also it includes several proposals for improvement have been stated.
Description
Citation
HUDÁKOVÁ, M. Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
OTÁZKY VEDOUCÍHO: nebyly položeny. OTÁZKY OPONENTA: odpovězeno. Mgr. Helena Musilová: Jaké je správné právní označení "brigádnice" a jaký typ právního vztahu byste použila v případě vašeho konkrétního návrhu? Kalkulujete v rámci výpočtu se zdravotním a sociálním pojištěním? Za jaké období kalkulujete náklady, Znáte limity pro využití dohody o provedení práce? Odpovězeno. Prof. Ing. Marie Jurová, CSc.: Kde v Brně by se měla nacházet navrhovaná prodejna? Nedomníváte se, že kalkulované náklady na mzdu vedoucí prodejny jsou příliš nízké? Odpovězeno. Prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc.: Byla jste spokojena s rozsahem a kvalitou dat, která jste v rámci bakalářské práce zpracovávala? Za jak dlouhé období jste zpracovávala data? V čem pro vás spočíval přínos využití statistických metod? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO